Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, August 9, 2011

matta fair vs riverside

Posted by ject at 4:56 AM 0 comments

yeaayy! matta fair start 12~14aug nih...
bole la pegi cuci2 mata smpai juling, nk tgk pakej2 HM, kot2 ade yg menarik...
but since airasia pon ade buat promo, maybe aku kene pikir 18x b4 dicde utk amik pakej kat matta fair tu ke x, hihi

papepun, aku tetap excited nk p nih...oh, lupe nk ckp, matta fair kali ni buat kat pwtc...dah deal ngn en.tunang, jumaat pas keje dia amik aku, trus shoot pwtc..aku pon dah reserved siap2 bukak pose kat riverside, senang cket xyah terkejar2 nk cr tpt bbuke plak pas usha2 matta fair tuh... ni 1st time nk bbuke berdua, n 1st time bbuke kat riverside..(motip nak highlite yg 'berdua' tuh?? hahahha...) siyes...last year pon xde bbuke 2org...ktrg g hotel istana last year dgn erin n nawi... (eh, tp aku rase cam bosan la plak bbuke 2org jeee...huuuu....)
xpelah, dah booked...harga buffet tu rm65++..aku dah tanye td, nett jd rm 74.80... okla tuh..mkn nauu bgai x mau.. =p

ni attachment buffet rmdhn tuh..



hopefully aku n en.tunang puas hati nnt...with both matta fair n buffet ramadhan =)


Thursday, August 4, 2011

berubah..

Posted by ject at 9:01 AM 0 comments
hmm, btol la kot org ckp time bercinta, sumenye manis..ayat2 pon sumenye sweet2..ade 'smiley face' lg..tiap2 hari ckp syg, rindu, cinta, bla bla bla...
bile dah kawen or dah 'ikat', totally diff!
*disappointed+frust+sad=crying!*

lelaki oh lelaki, knapela korg nih x sensitif ngn perasaan org ppuan.
ergh!

ramadhan dtg lg...!!!

Posted by ject at 7:48 AM 0 comments
dah 4 hari pose br nak cte psl ramadhan laa?? heheh... bz giler n tahap kemalasan utk hupdate blog amatlah tinggi! ni pon sbb dh xde ape nak wat, tu yg update tuh..

alhamdulillah, Allah still bg aku kesempatan utk mnjalani ibadah puasa tahun nih (<<< ni apesal ayat skema sgt nih??) =p
lately niih aku asik dgr berita org meninggal, xcdent lah, mati mngejut lah, ttbe terpikir, cmne kalo aku mati tetibe, x sempat tobat n mintak ampun dosa2 yg aku dah buat? nauzubillah...mudah2an Allah lindungi n ampunkan dosa2 aku.. *sob sob..*
(oke, kali ni nye entry mmg ade touching2 n ade aura2 keinsafan disitu...)

moh kite sesama bykkan ibadah n amalan di bulan pose nih...gambatte!!!!



Wednesday, July 6, 2011

'tazkirah'

Posted by ject at 5:12 AM 0 comments
eee...dah lama nak mampos x update blog, pehal kaannn...bukan takat habuk dah blog nih, sawang berjela2 kot!
byk bnde nak cte tp aku mls, bole? haha... lenkali je lah aku cte..ni nak share ngn korg ape bnde yg aku bc kat blog sape ntah td...aku pnah bc b4 nih, tp kali ni bc mcm menusuk hati plak, hoho..(motip?)
korg bace je lah dulu...

Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita ini:

1. Isterinya,
2. ibunya,
3. anak perempuannya
4. dan saudara perempuannya.

Manakala seorang wanita pula,
tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4 org lelaki ini:

1. suaminya,
2. ayahnya,
3. anak lelakinya
4. dan saudara lelakinya.

Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana mana pintu Syurga yg disukainya cukup dgn 4 syarat sahaja:

1. Sembahyang 5 waktu,
2. puasa di bulan Ramadhan,
3. taat suaminya
4. dan menjaga kehormatannya.

Seorg lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala orang pergi berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.

aku suke ayat nih >>>> Benda yg mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yg tersorok dan selamat.
Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah sepah bukan?
itulah bandingannya dengan seorang wanita.

Monday, May 30, 2011

mood merudum

Posted by ject at 7:04 AM 1 comments

ok, tgk tajuk pun dah tau, kan? apesal merudum? sbb x mencanak.
eii, siyes diz week superb mls n demotivated nak keje...(pdhal br hari isnin, kan?) kat opis dahla non-stop keje, ngn satu2nye partner keje cuti smnggu, mmg hampeh ar tahap kesabaran disitu, haishh...
plus, byk bnde nak kene pikir.. contoh?? >> nak g servis kete yg aku xtau ktne bukak after 7pm.. (blk keje je dah dekat kol 7, celah mana bgkel yg bukak lg time2 tu, kan?huuu)
aritu en.tunang ckp nak tlg anta kat mmbe dia, ttbe pg td dia ckp mmbe dia blk kg smggu, x bukak bgkel. trus aku blur n stuck.. (eh, mmg kat mesia nih ade satu je la bgkel servis kete..)

hm, xpelah...xmo pk. =(
(eh, tp kene pk gak sbb jumaat ni nak bwk kete tu p ganu...haa, cannneee???)

n as usual, bile en.tun keje pg, tunangnye terabai.
sekian trima kasih.



 

My Heart Says.. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Best Gift ideas