Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, April 27, 2011

nilai 3

Posted by ject at 6:15 AM 0 comments
aku ingat lg conversation btween aku, mak, n abah (last 3weeks kot, masa dorg ajak g nilai 3..)

mak : la, nnt kite g nilai 3 nak? mcm2 ade ctu..

abah: bole mkn roti canai skali kt ctu, sdap, dulu kite pnah ikut ery g ctu kan? (smbil pandang mak)

mak : ha'ah, sedap La rotinye..kite g ctu, bole cr brg hantaran skali

aku : eikks, lama lg laa org nak kawen..kalo nk usha2 doorgift, bole la..tp, ade ke kat ctu?

mak : atuk n nenek je yg xde kat situ!

haa, kalo dah jwpn mak sebegitu rupe, maka last week aku pon menggagahkan diri blk kapo pg2 buta hari sabtu (xdela pg buta sgt, huhu), then amik mak abah n aida, grak g nilai 3... wpun dulu aku skul kat area2 sane (xnak cte la skg skul mana dulu??), but bile g kali nih aku rase jauh bebenor tptnye...ke, sbb aku ikut GPS? so xde shortcut? huu, abaikan.
pendek cte, kami sume tibe di tpt yg 'atuk nenek' je xde tuh, g mkn roti canai, then start ronda2 setiap kedai pengantin yg wujud kat nilai 3 tuh.
suprisingly, aku sgt teruja tgk brg2 yg dijual (selama ni aku under-estimate nilai3 tuh, huhu) n sgt x budget yg we spent almost 6hours kat ctu! gilo.. tu pon byk lg kedai2 yg skip, x msuk..adeei..
total loss aku pd hari tersebut = RM 700 (x msuk dgn 'cost sampingan' spt tudung selai 5hengget n comforter set rm25)


byk giler bakul2 cun nih, rambang mata aku..


mak n dania =)


contoh2 gubahan hantaran..(x sharp pic..)


bunga telur je pun, tp cantek gileeerrr!


mak n aida yg dah penat..


siap ade pool oke...


always wanted diz as dulang hantaran, tp mahal ler plaaakkk =(


aida bebel nape aku nak rumput2 ni.. =)


saye nak 'bola rumput' ini jugeee... =)


paperbag 4 doorgift, n bunga telur... BOUGHT! =) <<< *yg penting ckgu hasan, cik kiah, kak nam aida n saye pun sukeeee*


bunge telur yg ade 79pcs je, sob sob.. BOUGHT!

well, dah lega cket coz at least adela jugak preparation yg aku wat for d wedding..yeayyy!




duyan!!!

Posted by ject at 5:51 AM 0 comments
haa, smlm encik tunang tunaikan 'impian' aku nk mkn duyan, hehehe...sedap giler oke! wpun selama ni x pnah aku mkn duyan mahal, tp smlm mmg puas hati arr mkn duyan cenggitu...tq b sbb blnje! =)
ktrg g kat pandan jaya, mmg hari2 aku blk keje lalu ctu, tp x budget la nk mkn kat ctu 1 day nt..then bile ktrg g, dh mlm, dkt kol 11, still ramai giler umat yg mlepak ctu melantak duyan..adeeeh...smpai x cukup kosi meja hokeyy..

cite byk pun x gune, korg layan ar pic2 duyan sekilo 15hengget nih! (total 'loss' encik tunang smlm ialah rm43 utk sbijik duyan, hambeekk =p )


yummy kan? =)


'ulas' encik tunang yg ke sembilan!


see, dah bape ulas tu..hebat! =)


at least i ate 5 ulas gak tauuu =)


finally...abis pon..puas ati.

tq b...luv u..*blushing*
chowww!!

Thursday, April 21, 2011

muak, sebu, overload..

Posted by ject at 7:14 AM 0 comments
ok, mst leh agak aku nk cte psl ape, kan? of coz psl perut stokin ni yg dah x mampu menanggung mknn..adeeiii...tu la, tamak..td pas keje, g lepak stall c.k.teow yg super sedap kt dang wangi tuh..smtara tggu k.teow siap msk, orderla jemput2 bwg tu (besar gak la, mcm cucur udang..) mkn 2 ketul, kenyang x hengat! smpi je k.teow dah garu2 pale cmne nak abiskan..sudahnye separuh je la...mmbazir =(
smlm pun kua ngn en.tunang (book catering), ktrg g mkn kat jom bali...masing2 xnak kalah nih, order nasik goreng sorg satu (pdhal tau portion yg dorg served tu nnt mmg 1 pinggan byk mcm utk 2org)..last2 en.tunang mkn x abis, aku plak stok nak muntah dah...eii, perut stokin.. (en tunang mkn byk xpela jugak, bdn dia sekeping, aku ni ha, berkeping2 kot compared to him, haha)

aku dh ngntuk, so i make it fast sbb aku nak cte jugak smlm wuz a great n perfect day utk aku..(sblh ptg je la cz spent with en tunang..sblh pg aku agak hangin coz service yg aku terima kat bank yg aku pegi pg tu agak kurg mnyenangkan, bleergghhh~)
Ok, so we booked the catering, @ dmsara...then ktrg mhala blk kl, but singgh jom bali kat wgsamaju tuh..makan smpai nk muntah..pastu lyn cte mr bean dlm kedai tu je dh dkt sejam lebih, haha, segan ler jugak, but en tunang ar nih, kecoh nak tgk gak mr bean tu smpai abis.. then, finally dia ajk berangkat..rupenye nak g plaza idaman plak cr shuttlecock dia..(merata cr oke..) dah jln2 n mkn asam sume (aku muak, so kene mkn asam or jeruk time tuh), then dia tnye aku nak blk x? aku diam je,, cz mls btol nak blk..lamaaa pikir, last2 aku ajak tgk wyg, kah kah.. truslah kami ke wgsawalk..dia nak tgk gak cte scream4, n dsbbkan kol 830 nye full, ktrg ambik je la kol 11...aku dah blur, time tu br kol 815..nak buat apekah smtra tggu wyg?? pk punye pk, dia come out with an idea utk karok.. (aku sukee je, dh lama x karok n never tot aku aku berkarok bdua je ngn dia, yeaayyy)..so we took a package yg utk rm29 utk 2org n sejam stgh nye, foc sweetcorn lg oke...suke suke!
abis karok, ktrg g tpt game plak..main game basketball buat aku bpeluh2 x sudah..but it wuz really fun n i really enjoying it! sgt hepy dpt spend time cmtu ngn dia =)... ini kalo dia bc blog aku nih, mau kembang semangkuk tingkat trus nih)

okeh, so, ksimpulannye, aku tau encik tunang syg aku..aku je yg ngade2 lebih nak sentap2 ngn dia =)
kpd encik tunang a.k.a fairul a.k.a awo, sy syg awk selalu ye..alwys n forever.. =p
(gedik plak aih, haisshhhh)

xde pic ktrg la utk upload..
so, layan je pic nih! =)


WE HAD FUN WITH IT! =)

ok, nite2 u ollss....

Tuesday, April 19, 2011

nada mood..

Posted by ject at 6:59 PM 0 comments
pelik ke tajuk atas tu? x koot, kaan? hurmm...ntah pesal aku xde mood arini..patutnye pg2 nak g bank, tp ni dah siap mandi n bekpes sume, hadap lappy n fb, ttbe rase mooody n mlsss tu dtg..apekah???
eii...sob sob...hati, tlg jgn nak sentap ye... (konon pujuk diri sdiri...tp xleh ar....)
huwaaaa...... :'(


motif gamba atas nih?? huhu.. *sedih*

wedding,wedding,wedding..

Posted by ject at 5:51 AM 0 comments
huuu, apesal pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan 5 nih..of coz dah start gabrak..lebih kurg 7bulan je lg nak kawen but satu hapah prep aku x buat or start! kah kah.. patutnye as a b2b nih excited la kan nk plan2 segala, tp aku rileks cool..(cool celah mana! aku cuak oke!) TT

ok, nak cte sket ape bnde yg aku dok plan nih...esok aku cuti, dah confirm ngn caterer nak dtg sok n bincang harga n pakej yg dia offer..wpun dekat 600x aku tgk blog dia (tipu giler 600x), tp aku still x sure bape n camne pakej yg dia ade tuh..makanye esok kene kental g damansara, jmpe caterer tuh. (kalo en.tunang xmo teman pun xpe,aku bole g sdiri..huhu..)<<< ayat majukkah??

aku dah kire, rasenye lg murah kalo amik mknn je dr caterer tuh, then khemah kosi meja segala just amik kat kapar nye,at least aku dah kurangkan kos kat 'trasportation charge'.. wink wink! =)
n aku juge dah dpt approval dr Abah tersayang, dia bg aku amik catering n sama2 setuju if amik catering lain, khemah lain..jimat sket katanye.. yeayy! syg abah! muah2!

ok, nak cte ape je yg dah setel utk wedd aku n en.tunang..(tp rasenye yg byk dah setel just sblh dia je nih, belah aku blm gak lg, ekekee...) xpe2, pape pun layan dulu... 1st, mak andam sblh en.tunang...ktrg booked kat 1 of kwn FFIL aku, kat maju junction..memula g tuh aku dah mmg set kat kepala yg FFIL akan pilih songket...sbb dr awal future family aku nih dh bgtau mmg en.tarusan ni nak anak2 dia kawen pkai songket..jd aku pun tidakler membantah.. =)... (aku kan bakal menantu yg baik, eceecehh)... so pendek cte, ktrg sume (aku, en.tunang,, FFIL, FMIL, FSIL n anak2 dia) berbondong2 la pegi butik tersebut....masuk2 je aku dh usha 1 baju kaler grey nih, simple but menarik je aku tgk..(taula patung yg size barbie tu yg pakai kan, mmg cantik je la, cube tgk aku yg montoksss nih pakai, haruss sarung nangka trus jadinye, huhu..*sedih*)
belek punye belek, last2 FFIL tnye aku, "zila suke baju nih?" sambil mnunjuk baju lace grey yg menarik perhatian aku td.. gulp! aku angguk je ar.. suprisingly dia trus bgtau mak andam merangkap kwn dia ms club kebudayaan dulu (haa, jgn memain, my FFIL bekas penari kebudayaan oke, hee *suke*) yg ktrg confirm amik baju grey tersebut! huh, siyes aku x bdget.. n pelamin yg dia pilih pun, mmg yg aku suke n awal2 aku dh tjuk kat en.tunang pic pelamin tu, x sangke plak FFIL juge suke (FMIL pun suke je, hee)... makanye, aku happy on dat day n really appreciate my future in laws nye understanding.. yeaayyy! =)


ni la bju grey yg aku ckp tu..simple je kan =)


FFIL yg sgt 'semangat' memilih baju2 kami =)


pelamin yg dimaksudkan.. wink wink!~


ok, done with all d wedd things..(sblh encik tunang je la..sblh aku ni hapah idak..hhee)
eh, lupe, sblh aku juge sudah booked 1 bnde oke, which yg sgt2 aku nak on my Big day, dari duluuuu lg sy syg suke menatang nih..ape dia ek? jeng3x... haaaa.... GAMELAN!! =)


TADAAA... hihi.. Abah x suke menatang ni, dia ckp x sesuwai utk wedding, ssuai utk convo je.. (tsk tsk..*sedih*..) tp sbgai anak ppuan dia yg paling degil, aku wat dunno je n truskan niat aku nih, huu, ampun bah! La still akan gune live band a.ery tu, selang-seli ngn gamelan ini, yeh! =)

ok, pnat dah la..sambung sok2 plak ek..byk lg nak cte..psl kad kawen, doorgift, bla bla..kalo cte skg jugak, kol 8pg esok blm tentu aku bole tdo, hoho...
ok, daaahhhh.... tata!


Thursday, April 7, 2011

EL

Posted by ject at 6:01 PM 0 comments
arini aku el...sbb??? bukan malas hokeyy, aku dah bgn sgt awal arini then dok berpikir mau keje x..rtax kete aku bertahun la x renew kan, geran pun ilang, so plan nak g jpj (me myself kene g sdiri, xleh soh runner, tu mslhnye), n aku pon dah lama giler nak g bank utk setelkan a couple of things..(hal2 yg renyah cmni aku ckup mls nak wat, asik tangguh,huuu)..so rasenye baik aku el, n setelkan d whole thing spy bnde tu x drag lg lama...(hoi, tlglah appreciate hari cuti kau nih) =p

ok, arini ade plan ngn encik tunang utk g konsert...(waaahhh, suke2 hati kau el pastu nak g berjimba2 la??) oh, jimba2 aku ni tiada kaitan ngn el pd hari ini ye, so jgn slh sgka.. encik tunang ckp nak g maju junction, nk bg deposit kat mak andam yg dia booked (utk sblh dia la), then td aku check katne jpj yg wujud kat kl nih, ttbe tgk, "eh, ade kat maju junction laaa!!" hahahha...so tghari kang pas aku setel hal kat bank, aku nak roger mr fiance yg of coz tgh tdo lg ppagi nih (tu la, smlm maen bdmntn blk ntah kol bape, kan dah pnat, x ckup rest nt,haa..)<< bebel la skg?

aku nk tgk arini aku x keje, ape yg jd kat opis tu...(bukan nak ckp aku org penting, kalo aku xde, haru biru cimb tu, xdela smpai cmtu kaan, hoho), tp mmg cikepun oke staff lain nak relief aku kalo aku xde, hahahahha!!! aritu time aku x keje, smpai ade cstmer yg complaint staff yg relief aku tuh, n customer waiting x pnah lg dlm sejarah cecah above 4, tp aritu (mase aku mmg cuti) budak2 aku ngadu smpai 9 cstmer waiting!! boley?? haaa...pening aku skjp mndengor cte tuh.

k lah, nak siap2..nnt aku hupdate lg blog ni + pics2 for the whole week! tata!





 

My Heart Says.. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Best Gift ideas