Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Tuesday, April 19, 2011

wedding,wedding,wedding..

Posted by ject at 5:51 AM
huuu, apesal pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan 5 nih..of coz dah start gabrak..lebih kurg 7bulan je lg nak kawen but satu hapah prep aku x buat or start! kah kah.. patutnye as a b2b nih excited la kan nk plan2 segala, tp aku rileks cool..(cool celah mana! aku cuak oke!) TT

ok, nak cte sket ape bnde yg aku dok plan nih...esok aku cuti, dah confirm ngn caterer nak dtg sok n bincang harga n pakej yg dia offer..wpun dekat 600x aku tgk blog dia (tipu giler 600x), tp aku still x sure bape n camne pakej yg dia ade tuh..makanye esok kene kental g damansara, jmpe caterer tuh. (kalo en.tunang xmo teman pun xpe,aku bole g sdiri..huhu..)<<< ayat majukkah??

aku dah kire, rasenye lg murah kalo amik mknn je dr caterer tuh, then khemah kosi meja segala just amik kat kapar nye,at least aku dah kurangkan kos kat 'trasportation charge'.. wink wink! =)
n aku juge dah dpt approval dr Abah tersayang, dia bg aku amik catering n sama2 setuju if amik catering lain, khemah lain..jimat sket katanye.. yeayy! syg abah! muah2!

ok, nak cte ape je yg dah setel utk wedd aku n en.tunang..(tp rasenye yg byk dah setel just sblh dia je nih, belah aku blm gak lg, ekekee...) xpe2, pape pun layan dulu... 1st, mak andam sblh en.tunang...ktrg booked kat 1 of kwn FFIL aku, kat maju junction..memula g tuh aku dah mmg set kat kepala yg FFIL akan pilih songket...sbb dr awal future family aku nih dh bgtau mmg en.tarusan ni nak anak2 dia kawen pkai songket..jd aku pun tidakler membantah.. =)... (aku kan bakal menantu yg baik, eceecehh)... so pendek cte, ktrg sume (aku, en.tunang,, FFIL, FMIL, FSIL n anak2 dia) berbondong2 la pegi butik tersebut....masuk2 je aku dh usha 1 baju kaler grey nih, simple but menarik je aku tgk..(taula patung yg size barbie tu yg pakai kan, mmg cantik je la, cube tgk aku yg montoksss nih pakai, haruss sarung nangka trus jadinye, huhu..*sedih*)
belek punye belek, last2 FFIL tnye aku, "zila suke baju nih?" sambil mnunjuk baju lace grey yg menarik perhatian aku td.. gulp! aku angguk je ar.. suprisingly dia trus bgtau mak andam merangkap kwn dia ms club kebudayaan dulu (haa, jgn memain, my FFIL bekas penari kebudayaan oke, hee *suke*) yg ktrg confirm amik baju grey tersebut! huh, siyes aku x bdget.. n pelamin yg dia pilih pun, mmg yg aku suke n awal2 aku dh tjuk kat en.tunang pic pelamin tu, x sangke plak FFIL juge suke (FMIL pun suke je, hee)... makanye, aku happy on dat day n really appreciate my future in laws nye understanding.. yeaayyy! =)


ni la bju grey yg aku ckp tu..simple je kan =)


FFIL yg sgt 'semangat' memilih baju2 kami =)


pelamin yg dimaksudkan.. wink wink!~


ok, done with all d wedd things..(sblh encik tunang je la..sblh aku ni hapah idak..hhee)
eh, lupe, sblh aku juge sudah booked 1 bnde oke, which yg sgt2 aku nak on my Big day, dari duluuuu lg sy syg suke menatang nih..ape dia ek? jeng3x... haaaa.... GAMELAN!! =)


TADAAA... hihi.. Abah x suke menatang ni, dia ckp x sesuwai utk wedding, ssuai utk convo je.. (tsk tsk..*sedih*..) tp sbgai anak ppuan dia yg paling degil, aku wat dunno je n truskan niat aku nih, huu, ampun bah! La still akan gune live band a.ery tu, selang-seli ngn gamelan ini, yeh! =)

ok, pnat dah la..sambung sok2 plak ek..byk lg nak cte..psl kad kawen, doorgift, bla bla..kalo cte skg jugak, kol 8pg esok blm tentu aku bole tdo, hoho...
ok, daaahhhh.... tata!


0 comments:

 

My Heart Says.. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Best Gift ideas